Kakaós-túrós desszert, avagy a régimódi bocisüti nagyiféle receptje
A tarka, túrós töltelék dekoratívvá teszi a könnyű, kakaós, kevert sütit.

Kakaós-túrós desszert, avagy a régimódi bocisüti nagyiféle receptje
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Ő az egyik leggyönyörűbb modell 70 felett: sugárzóbb, mint fiatalon »

Ez lesz az egyik legdivatosabb szín ősszel: több tervező is választotta »

Gyönyörű esküvői ruhák őszre: 3 stílus, ami nagyon divatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyermekkorodban rajongtál a foltos bocisütiért, ideje felidézni a régi ízeket, emlékeket! Nagyon könnyen elkészíthető édesség, pikk-pakk kikevered a tésztát, a pöttyözés pedig akár gyerekkel is jó móka. Sokat elmond erről a receptről, hogy generációról generációra öröklődik a recept. A túróhoz kókuszt is rakhatsz.

Hozzávalók 26 szelethez:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg csoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsd el. A túróhoz add hozzá a cukrot, a vaníliát, a búzadarát, az olvasztott vajat, a tojást és a citrom reszelt héját, majd alaposan dolgozd össze. Takard le, és tedd a hűtőbe addig, amíg lekevered a tésztát.

A kétféle cukrot rakd egy keverőtálba, majd add hozzá a tojások sárgáját, és dolgozd simára. Csorgasd hozzá az étolajat, a tejet, közben folyamatosan kavard. A lisztet mixeld a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd kanalazd a cukros-tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze. A tojások fehérjét verd kemény habbá a kristálycukorral, és fakanállal, óvatosan forgasd hozzá a masszához. Egy közepes nagyságú tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen önts bele a kevert tésztát.

Kanalazd a túrós tölteléket kisebb halmokban a massza tetejére. Helyezd az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 35-40 percig. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad tészta, biztosan elkészült.
A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, majd keverd hozzá az olajat, és gyorsan kend a sütire. Várd meg, míg megköt, és szeleteld fel.

Ezt is szeretjük