Házi birsalmasajt ősi családi recept szerint
Remek csemege télire
Az októberi befőzések egyik nagy sztárja a különleges ízű és illatú birsalmasajt. Dobd fel dióval!

Házi birsalmasajt ősi családi recept szerint
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha önmagában nem rajongsz az édeskésen fanyar gyümölcsért, készíts belőle birsalmasajtot. Fogyaszthatod csak úgy magában, de sütemény készítéséhez is felhasználhatod. Száraz, hűvös helyen hónapokig eláll.

Birsalmasajt recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg birsalma
  • 60 dkg cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, majd vágd négy részre. A magházat éles késsel távolítsd el. Rakd a gyümölcsöt egy edénybe, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és facsard bele a citrom levét. Főzd közepes lángon körülbelül 25-30 perc alatt puhára. Ha zavar a héja, pucold meg. Ezt követően botmixerrel pépesítsd.

A birsalmát tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a cukrot, és főzd sűrűre. Egy-két  kisebb tálat, különböző formákat bélelj ki folpack fóliával, és még forrón öntsd bele a masszát. Tehetsz rá diót, magvakat. Pihentesd legalább egy éjszakán át. Ha eléggé megszilárdul, öntsd ki az edényből egy papírra, és rakd hűvös helyre, majd szárítsd ki körülbelül egy hét alatt. Csomagold a birsalmasajtot folpackba, és tartsd hűvös helyen. 

Ezt is szeretjük