A klasszikus birsalmabefőtt receptje: így lesz igazán zamatos
Néhány kellemes aromájú fűszerrel a fanyar birsalmából kitűnő befőttet készíthetsz. Mutatjuk, hogyan.

A klasszikus birsalmabefőtt receptje: így lesz igazán zamatos
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Hópihés és csillogó manikűrök téli esküvőre: rövid körmökön is csodaszépek »

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

Ezek a leghatásosabb méregtelenítő turmixok: segítik az emésztést és szépítik a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges birsalmát rengeteg módon felhasználhatod: készíthetsz belőle sajtot, pitét, más finom sütit és befőttet is. Utóbbit ízesítheted még gyömbérrel, narancshéjjal, kardamommal. A főzési idő attól is függ, hogy mennyire szereted a gyümölcsöt puhán.

Birsalmabefőtt

Hozzávalók 10 decihez:

  • 2 kg birsalma
  • 10 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, majd pucold meg. Ezt krumplihámozóval nagyon könnyen megteheted. Éles késsel vágd ketté, a magokat távolítsd el, és szeleteld fel ízlés szerint. Ez kissé próbára teszi a kezedet, de ne add fel! Ha szükséges, az egészségtelen részeket távolítsd el.

Rakd a birsalmát egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Kezdd melegíteni. Közben add hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, facsard hozzá a citrom levét. Főzd addig, amíg a gyümölcs megpuhul. Időnként kóstold meg, és ha kell, dobj még hozzá fűszert. Közben az üvegeket meleg, mosószeres vízben tisztítsd meg alaposan. Forrósítsd fel az üvegeket mikróban, majd szedd tele a kompóttal. Ha egy-két hétnél tovább szeretnéd eltartani, rakj a gyümölcsök tetejére késhegynyi szalicilt. Zárd le légmentesen, csomagold be plédek közé, és hagyd a szárazdunsztban kihűlni. 

Ezt is szeretjük