Álomfinom, békebeli citromtorta: a tészta lágy és omlós, a krém frissítő

A békebeli citromtorta igazi frissítő, savanykás édesség, aminél jobb nem is kell a meleg napokon.

Békebeli citromtorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te sem kívánod a nagyon édes süteményeket a kánikulai napokon, készíts békebeli citromtortát! A piskótalapok közé lágy krém kerül, amellyel a torta külsejét is bevonhatod. A díszítést végezd tetszésed szerint: használhatsz hozzá tortadarát, reszelt csokit, darált diót és friss gyümölcsöket is.

Békebeli citromtorta

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 citrom leve és reszelt héja

A díszítéshez

  • darált dió
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítsd el, mert annak ki kell hűlnie. A citromok levét csorgasd egy kisebb lábosba. Reszeld bele a héjukat, keverd össze a tojássárgákkal és a cukorral, és alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Ekkor keverd hozzá a vajat is, és amikor már nem forró, tedd a hűtőbe.

Amíg a krém hűl, készítsd el a piskótát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd adagold hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd egy tortaformába, és nagyjából húsz perc alatt süsd meg, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, borítsd egy deszkára, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, lapjával vágd két vagy három darabba, kend meg a lapokat a krémmel, helyezd vissza egymásra a darabokat, és vond be a torta tetejét és oldalát is. Díszítsd darált dióval, reszelt citromhéjjal, vagy amivel szeretnéd.

A narancsos, joghurtos torta is könnyű, frissítő édesség a legmelegebb napokon.

Mennyei narancsos sütemény joghurttal dúsítva: napokig puha a tészta

Ha szereted a citromos süteményeket, ezt a narancsos változatot is imádni fogod, ráadásul a tésztája is megér egy misét.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük