Klasszikus bécsi palacsinta
Isteni túrós töltelékkel és tejszínes öntettel
A félbevágott, tepsiben sült krémes, túrós bécsi palacsinta káprázatos.

Klasszikus bécsi palacsinta
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagy rajongója vagy a túrós palacsintának, ez a felturbózott rakott, tejszínes változat még jobban ízlik majd. A tésztába kerül némi rum, a túrós tölteléket pedig még könnyedebbé teheted a keményre felvert tojáshabbal. Ha a bécsi palacsintát Kard Éva receptje szerint készíted el, nagyon kelendő lesz.

Hozzávalók 16 darabhoz:

A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só

Túrós töltelék hozzávalói

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Öntet hozzávalói

  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd össze a sóval, a rummal, a tejjel, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára, és fokozatosan add hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat is. Ha szükséges, liszttel sűrítheted, tejjel vagy vízzel hígíthatod. Ezután a palacsintasütőt enyhén olajozd ki, majd süsd meg a tésztát a szokásos módon.

A töltelékhez a mazsolát áztasd rumba. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját dolgozd habosra a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a reszelt citromhéjjal és a mazsolával együtt add a túróhoz. Alaposan keverd össze. Végül dolgozd hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Töltsd meg a palacsintákat, vágd mindegyiket félbe, és a vágott felükkel felfelé rakd bele egy vajjal kikent tűzálló tálba úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Az öntet hozzávalóit keverd simára, majd csorgasd a formában lévő palacsintákra. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd szép aranybarnára 20 perc alatt. Tálalás előtt rakd kistányérra, ízlés szerint szórd meg porcukorral, és úgy kínáld.

Ezt is szeretjük