Bazsalikomos-paradicsomos spagetti: 20 perc sem kell hozzá

Legyen egyszerű és gyors az ebéd? A bazsalikomos-paradicsomos spagettivel nem kell sokat babrálni, mégis finom.

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű alapanyagokból is lehet igazán ínycsiklandó fogást készíteni. Erre remek példa a rengeteg módon variálható paradicsomos spagetti. A friss rozmaringtól és bazsalikomtól igazán üde, tavaszias lesz. Parmezánnal a legfinomabb, de bármilyen más, otthon is fellelhető sajtot tehetsz rá.

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a spagettit. Mérsékeld a lángot, majd rakj hozzá sót. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig. Akkor a legfinomabb, amikor fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le. Az olaszok soha nem törik ketté a spagettit. Elég, ha beleállítod az edénybe. A tészta puhulás közben magától a vízbe csúszik. 

A paradicsomot öblítsd le, és vágd fel tetszés szerint. Hevíts kevés olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és rotyogtasd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg reszelt parmezánnal. 

A cukkinis-tonhalas tészta is jó választás, ha gyorsan ennél valami finomat. 

Ezt is szeretjük