Bazsalikomos, fetás céklasaláta: így biztosan mindenki megeszi

Ez nem a hagyományos céklasaláta, még annál is finomabb. Dobd fel vele az étkezéseket!

Bazsalikomos, fetás céklasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A céklasaláta az egyik legfinomabb és legegészségesebb savanyúság. Próbáld ki az extra változatát! Ha a céklát sütőben sütöd puhára, még zamatosabb, édeskésebb lesz. Fetával és különleges öntettel az igazán kritikusok tetszését is elnyeri, hisz az unalmas húsokat is fenségessé varázsolja. Nem nagy ügy elkészíteni.

Bazsalikomos, fetás céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cékla
  • 10 dkg feta sajt
  • 6 szál bazsalikom
  • 3 szál újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát  jól mosd meg, sózd és borsozd be, majd csomagold fóliába. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, pucold meg és vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és aprítsd fel, a bazsalikomot mosd meg.
Az öntethez az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a mustárt keverd össze, ha szeretnél, sót, borsot és más zöldfűszereket is rakhatsz még hozzá. Tedd a céklát egy tálba, szórd rá a hagymát, a bazsalikomot, a fetát, és locsold meg az öntettel. Ha teheted, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük