Bazsalikomos, fetás céklasaláta: így biztosan mindenki megeszi
Ez nem a hagyományos céklasaláta, még annál is finomabb. Dobd fel vele az étkezéseket!

Bazsalikomos, fetás céklasaláta: így biztosan mindenki megeszi
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A céklasaláta az egyik legfinomabb és legegészségesebb savanyúság. Próbáld ki az extra változatát! Ha a céklát sütőben sütöd puhára, még zamatosabb, édeskésebb lesz. Fetával és különleges öntettel az igazán kritikusok tetszését is elnyeri, hisz az unalmas húsokat is fenségessé varázsolja. Nem nagy ügy elkészíteni.

Bazsalikomos, fetás céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cékla
  • 10 dkg feta sajt
  • 6 szál bazsalikom
  • 3 szál újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát  jól mosd meg, sózd és borsozd be, majd csomagold fóliába. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, pucold meg és vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és aprítsd fel, a bazsalikomot mosd meg.
Az öntethez az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a mustárt keverd össze, ha szeretnél, sót, borsot és más zöldfűszereket is rakhatsz még hozzá. Tedd a céklát egy tálba, szórd rá a hagymát, a bazsalikomot, a fetát, és locsold meg az öntettel. Ha teheted, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük