Ínycsiklandó karácsonyi báránysültrecept, ünnepi borajánlóval
A karácsony többek között a gasztronómia ünnepe is, készítsd el ezt a szaftos fogást!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Darázsderekat csinál és nőiessé tesz minden szettet: a ’80-as évek kedvenc öve visszatért »

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos báránysült igazi lakoma, ami után jólesik a megfelelő bor mellett egy jót beszélgetni, lenyugodni az ünnepi rohanás után.

Vele sült krumplival, zöldségekkel a legfinomabb, tálaláskor pedig jól áll neki még egy-két ág rozmaring.

Báránysült

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy, 2-2,5 kilós báránycomb
  • 10 dkg vaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, irdald be - ejts néhány keresztirányú vágást rajta -, majd az így keletkezett hasadékokban oszd el egyenletesen a fűszereket és az összetört, feldarabolt fokhagymát. Készítheted úgy is, hogy a felsorolt fűszereket egy tálkában összekevered, adsz hozzá némi olívaolajat, és hozzáreszeled a fokhagymát, majd ezzel a keverékkel jól bedörgölöd a hasadékokat. 

Végül szórd meg sóval a húst, a vajjal dörgöld át, majd 200 fokra előmelegített sütőbe told be 20 percre. Amikor ez letelt, csökkentsd a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyd így sülni nagyjából egy órán át. Ha ez is letelt, akkor fedd le a húst, és hagyd a már elzárt sütőben még 10-15 percig.

A lakoma előtt aperitif gyanánt kínálj száraz szamorodni jellegű bort, a hús mellé kifejezetten száraz, testesebb vörösbort ajánlatos fogyasztani, desszerthez vagy desszert gyanánt pedig érdemes megbontani egy üveg aszúbort, esetleg az ünnepi hangulathoz illő félszáraz pezsgőt. 

Pompás desszertek a vacsora után

Egy kis frissen sült vaníliás desszert teheti teljessé az ünnepi lakomát.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük