Ínycsiklandó karácsonyi báránysültrecept, ünnepi borajánlóval
A karácsony többek között a gasztronómia ünnepe is, készítsd el ezt a szaftos fogást!
A szaftos báránysült igazi lakoma, ami után jólesik a megfelelő bor mellett egy jót beszélgetni, lenyugodni az ünnepi rohanás után.
Vele sült krumplival, zöldségekkel a legfinomabb, tálaláskor pedig jól áll neki még egy-két ág rozmaring.
Báránysült
Hozzávalók:
- 1 szép nagy, 2-2,5 kilós báránycomb
- 10 dkg vaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 5-6 szál rozmaring
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, irdald be - ejts néhány keresztirányú vágást rajta -, majd az így keletkezett hasadékokban oszd el egyenletesen a fűszereket és az összetört, feldarabolt fokhagymát. Készítheted úgy is, hogy a felsorolt fűszereket egy tálkában összekevered, adsz hozzá némi olívaolajat, és hozzáreszeled a fokhagymát, majd ezzel a keverékkel jól bedörgölöd a hasadékokat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Végül szórd meg sóval a húst, a vajjal dörgöld át, majd 200 fokra előmelegített sütőbe told be 20 percre. Amikor ez letelt, csökkentsd a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyd így sülni nagyjából egy órán át. Ha ez is letelt, akkor fedd le a húst, és hagyd a már elzárt sütőben még 10-15 percig.
A lakoma előtt aperitif gyanánt kínálj száraz szamorodni jellegű bort, a hús mellé kifejezetten száraz, testesebb vörösbort ajánlatos fogyasztani, desszerthez vagy desszert gyanánt pedig érdemes megbontani egy üveg aszúbort, esetleg az ünnepi hangulathoz illő félszáraz pezsgőt.
Pompás desszertek a vacsora után
Egy kis frissen sült vaníliás desszert teheti teljessé az ünnepi lakomát.
OLVASD EL EZT IS!
- marha
- sárgarépa
Az eredeti táfelspicc receptje
- krumpli
- fahéj