Barackos rizsfelfújt: így marad krémes
Felejtsd el a régi menzai emlékeket! A rizsfelfújt is lehet lágy és selymes. Most friss barackkal még ízletesebbé teheted.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű desszertnek, ízletes vacsorának, vendégváró fogásnak is tökéletes a rizskoch vagy rizsfelfújt. Ez a recept pedig elronthatatlan.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg őszibarack
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 dkgvaj
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, vágd cikkekre. A rizst is tisztítsd meg alaposan, és  lobogó vízzel forrázd le, majd sós vízben kezdd el főzni alacsony lángon.
Amikor a vizet magába szívta, öntsd rá a tejet, és a vajat is keverd bele. Majd a tejszín következik, ettől még lágyabb, selymesebb lesz a végeredmény. Főzd addig, amíg a tejet is teljesen felissza. Kevergesd meg elég gyakran, nehogy leégjen. 

A tojássárgákat a cukorral keverd ki, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot és a tejberizst. A massza felét öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba. Mehet rá a felkockázott gyümölcs, amit előtte cukrozz meg. Végül a maradék rizst is öntsd a barackra. Süsd meg előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül fél óra alatt.

Blog.hu ajánló