Barackos rizsfelfújt: így marad krémes
Felejtsd el a régi menzai emlékeket! A rizsfelfújt is lehet lágy és selymes. Most friss barackkal még ízletesebbé teheted.
Egyszerű desszertnek, ízletes vacsorának, vendégváró fogásnak is tökéletes a rizskoch vagy rizsfelfújt. Ez a recept pedig elronthatatlan.
Barackos rizsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg őszibarack
- 15 dkg rizs
- 4 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 2 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom
- só
- 2 dkgvaj
Elkészítés:
Az őszibarackot mosd meg, vágd cikkekre. A rizst is tisztítsd meg alaposan, és lobogó vízzel forrázd le, majd sós vízben kezdd el főzni alacsony lángon.
Amikor a vizet magába szívta, öntsd rá a tejet, és a vajat is keverd bele. Majd a tejszín következik, ettől még lágyabb, selymesebb lesz a végeredmény. Főzd addig, amíg a tejet is teljesen felissza. Kevergesd meg elég gyakran, nehogy leégjen.
A tojássárgákat a cukorral keverd ki, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot és a tejberizst. A massza felét öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba. Mehet rá a felkockázott gyümölcs, amit előtte cukrozz meg. Végül a maradék rizst is öntsd a barackra. Süsd meg előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül fél óra alatt.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció