Barackos fordított sütemény - Az egyik legjobb bögrés recept
Ez a barackos fordított sütemény kissé savanykás, kellően omlós. Kezdőknek is kifejezetten ajánlott!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A franciák kedvelt gyümölcsös pitéje a fogadós Tatin nővérek konyhai balesetétől vezetett a világhírnévig. Igaz, ők almából készítették, és véletlenül rossz sorrendben pakolták a hozzávalókat a tepsibe. Azóta szinte minden gyümölcsöt kipróbáltak a tarte Tatinhoz. Ezt a barackos fordított süteményt karamellkrémmel, pudinggal, tejszínnel is kínálhatod.

Fordított barackos sütemény

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 80 dkg barack
  • 25 dkg vaj
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 csésze barna cukor
  • 0,5 csésze tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • vaníliaaroma
  • csipet só

Karamellkrém

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát, az aljára szórd a fél csésze barna cukrot, helyezd rá a megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt barackot. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban a vajat keverd el a csésze cukorral, majd mehetnek bele egyenként a tojások, utána a tej, a liszt, a szódabikarbóna, a só és egy kávéskanál vaníliaaroma. Kanalazd a barackra a tésztát, majd jól ütögesd meg az edényt, hogy alulra is kerüljön massza.

Rakhatod is a sütőbe, és közepes fokozaton körülbelül 45 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész-e. Akkor jó, ha nem marad semmi a hústűn vagy a késen. Mire teljesen átsül a tészta, a teteje sötétbarna lesz. Ha kész, vedd ki, fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki.

Készítsd el a karamellszószt. A cukrot olvaszd meg egy fazékban, add hozzá a vizet. Ne túl nagy lángon, állandóan kevergetve melegítsd, amíg felolvad a cukor. Ha már mindenhol aranybarna, húzd le a tűzhelyről, keverd hozzá a vajat, majd fokozatosan a tejszínt, dolgozd simára, forrald fel. Ha kihűl, öntsd a sütire. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük