Barackos, túrós süti omlós tésztából: a tetejére roppanós morzsa kerül
A túró és a sárgabarack már sokszor bizonyított együtt. A gyümölcs a könnyű morzsás pitét finomabbá, nyáriassá varázsolja.

barackos-turos-morzsas-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a túrós pite senkit nem állít nagy kihívás elé. Ha gyorsan állítod össze, és pihenteted egy kicsit a hűtőben, finom omlós lesz. Előnye, hogy csak egy lapot kell kinyújtani, a maradék tésztát pedig morzsold a túrós rétegre. Már a látványa is csábító, az íze pedig ismétlést követel. 

Barackos, túrós morzsás süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 60 dkg sárgabarack
  • 50 dkg túró
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sóval, a kétféle cukorral, a sütőporral, és gyors mozdulatokkal morzsold össze a zsiradékkal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tejfölt és a tojássárgát, majd gyúrd össze. Rugalmas, könnyen formázható masszát kell kapnod. Formázz belőle cipót, és tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.


Közben készítsd el a tölteléket. A túrót villával törd össze, majd add hozzá a cukrokat, és lazíts a masszán tejföllel. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túróhoz.

Oszd két részre a tésztát, és az egyik felét nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Simítsd rá a túrót, rakd rá a barackot, és a maradék tésztát morzsold a süti tetejére. Süsd 170 fokon körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz. 
Ha szereted a túrós sütiket, a klasszikus vargabélest se hagyd ki!

Ezt is szeretjük