Könnyű barackos rizskoch
Ha szereted a retró desszerteket, a barackos rizskoch is a kedvenceid közé tartozik majd.
Ez a barackos rizskoch olyan, mintha a nagyi konyhájából került volna ki. Az egyszerű édességet könnyen a mesés desszertek szintjére emelheted. A tejszín például még krémesebbé, lágyabbá teszi a felfújtat. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem árt bevetni néhány praktikát.
Barackos rizskoch
Hozzávalók 8 szelethez
- 25 dkg rizs
- 25 dkg barack
- 15 dkg cukor
- 1 liter tej
- 5 tojás
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
Elkészítés:
A rizst öblítsd át, és tedd fel annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Először forrald fel, majd mérsékelt tűzön főzd tovább. Közben egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívja, öntsd fel tejjel, tejszínnel, és ízesítsd egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is beszívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni.
A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a sárgáját pedig a cukor másik felével keverd össze. A kihűlt rizshez add hozzá a tojássárgás elegyet, és óvatosan forgasd bele a habot. Lassú mozdulatokkal dolgozd össze. Öntsd a massza felét vajjal kikent, zsemlemorzsával jól megszórt tepsibe, és tedd rá a kisebb darabokra vágott barackot, majd öntsd rá a massza másik felét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. A végén kend meg a rizskoch tetejét baracklekvárral, és szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció