Könnyű barackos rizskoch

Ha így készíted, nem lesz száraz

Ha szereted a retró desszerteket, a barackos rizskoch is a kedvenceid közé tartozik majd.

Könnyű barackos rizskoch
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a barackos rizskoch olyan, mintha a nagyi konyhájából került volna ki. Az egyszerű édességet könnyen a mesés desszertek szintjére emelheted. A tejszín például még krémesebbé, lágyabbá teszi a felfújtat. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem árt bevetni néhány praktikát.

Barackos rizskoch

Hozzávalók 8 szelethez

  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg barack
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 5 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst öblítsd át, és tedd fel annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Először forrald fel, majd mérsékelt tűzön főzd tovább. Közben egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívja, öntsd fel tejjel, tejszínnel, és ízesítsd egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is beszívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni.

A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a sárgáját pedig a cukor másik felével keverd össze. A kihűlt rizshez add hozzá a tojássárgás elegyet, és óvatosan forgasd bele a habot. Lassú mozdulatokkal dolgozd össze. Öntsd a massza felét vajjal kikent, zsemlemorzsával jól megszórt tepsibe, és tedd rá a kisebb darabokra vágott barackot, majd öntsd rá a massza másik felét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. A végén kend meg a rizskoch tetejét baracklekvárral, és szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük