Könnyű barackos rizskoch
Ha szereted a retró desszerteket, a barackos rizskoch is a kedvenceid közé tartozik majd.
Ez a barackos rizskoch olyan, mintha a nagyi konyhájából került volna ki. Az egyszerű édességet könnyen a mesés desszertek szintjére emelheted. A tejszín például még krémesebbé, lágyabbá teszi a felfújtat. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem árt bevetni néhány praktikát.
Barackos rizskoch
Hozzávalók 8 szelethez
- 25 dkg rizs
- 25 dkg barack
- 15 dkg cukor
- 1 liter tej
- 5 tojás
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
Elkészítés:
A rizst öblítsd át, és tedd fel annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Először forrald fel, majd mérsékelt tűzön főzd tovább. Közben egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívja, öntsd fel tejjel, tejszínnel, és ízesítsd egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is beszívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni.
A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a sárgáját pedig a cukor másik felével keverd össze. A kihűlt rizshez add hozzá a tojássárgás elegyet, és óvatosan forgasd bele a habot. Lassú mozdulatokkal dolgozd össze. Öntsd a massza felét vajjal kikent, zsemlemorzsával jól megszórt tepsibe, és tedd rá a kisebb darabokra vágott barackot, majd öntsd rá a massza másik felét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. A végén kend meg a rizskoch tetejét baracklekvárral, és szórd meg porcukorral.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció