Rezgős, selymes barackos panna cotta - Így készül az olaszok kedvenc pudingja
A barackos panna cotta az egyik legkrémesebb édesség, amit akkor is bevethetsz, ha nincs időd vagy kedved sütni.

Rezgős, selymes barackos panna cotta - Így készül az olaszok kedvenc pudingja
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok messze földön híres pudingja, a panna cotta leginkább abban különbözik a miénktől, hogy tejszín is kerül bele. Ettől sokkal lágyabb és krémesebb. Bármilyen gyümölcsöntettel finom, de barackkal különösen csodás. Mivel nem túl édes, jól behűtve kellemes nyári hűsítő. Rétegezheted poharakba, vagy tálkákban is kínálhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dkg zselatin

A gyümölcsszószhoz

  • 3 db őszibarack
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, keverd hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a citromlevet, és kis lángon, többször megkeverve melegítsd forráspontig. Ezután vedd le a tűzről, majd rakd hozzá a zselatint. Keverd tovább, ha jó krémes és csomómentes, hűtsd szobahőmérsékletűre.

 

Addig a barackot hámozd meg, vedd ki a magját, kockázd fel. Rakd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a lekvárt, a vaníliás cukrot, önts hozzá fél deci vizet, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, majd a tejszínes krémmel felváltva rétegezd poharakba vagy tálkába. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen, majd gyümölcsdarabokkal díszítve kínáld.

Blog.hu ajánló