Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Alul csupa gyümölcs, rajta ropogósra sült morzsa: a barackos crumble egyszerű és csodás süti.
A crumble az egyik legnépszerűbb angol édesség, melyben a gyümölcsé a főszerep. A lusta emberek süteményének is nevezik, mert annyira könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak. Nyáron fagyival kínáld, de tejszínnel és különféle öntetekkel is kitűnő.
Barackos morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg barack
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarackot mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, majd vágd fel tetszés szerint. Csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórd meg a cukor felével és a vaníliás cukorral.
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórd a morzsát a gyümölcs tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció