Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Alul csupa gyümölcs, rajta ropogósra sült morzsa: a barackos crumble egyszerű és csodás süti.
A crumble az egyik legnépszerűbb angol édesség, melyben a gyümölcsé a főszerep. A lusta emberek süteményének is nevezik, mert annyira könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak. Nyáron fagyival kínáld, de tejszínnel és különféle öntetekkel is kitűnő.

Barackos morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg barack
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarackot mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, majd vágd fel tetszés szerint. Csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórd meg a cukor felével és a vaníliás cukorral.
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórd a morzsát a gyümölcs tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáld.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció