Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Alul csupa gyümölcs, rajta ropogósra sült morzsa: a barackos crumble egyszerű és csodás süti.

Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A crumble az egyik legnépszerűbb angol édesség, melyben a gyümölcsé a főszerep. A lusta emberek süteményének is nevezik, mert annyira könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak. Nyáron fagyival kínáld, de tejszínnel és különféle öntetekkel is kitűnő.

Barackos morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg barack
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, majd vágd fel tetszés szerint. Csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórd meg a cukor felével és a vaníliás cukorral.

 

Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórd a morzsát a gyümölcs tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáld.
 

Ezt is szeretjük