Pillekönnyű mákos-barackos piskóta: nem szárad ki másnapra sem
Használd ki a nyár gyümölcseit, amíg lehet, és készíts barackos piskótát pillekönnyű, mákos tésztából.
A mákos piskóta önmagában, és gyümölcsökkel töltve is mennyei desszert. A lágy tészta nagyon könnyen összeállítható, és sokáig megőrzi a puhaságát. A tetejére vékony rétegben kerül édes tojáshab.
Barackos-mákos piskóta receptje
Hozzávalók
- 30 dkg sárgabarack
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 3 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 citrom reszelt héja
A tetejére
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sárgabarackot magozd ki, és tetszés szerint szeleted fel.
A lisztet szitáld át, és keverd össze a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat keverd habosra a cukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a tejjel felváltva a mákos lisztet. Végül pottyantsd bele a sárgabarackokat. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd fél órát.
Miközben a tészta sül, a tetejére való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. Vedd ki a sütőből a majdnem teljesen átsült süteményt, oszd el rajta a tojáshabot - nem baj, ha nem lesz teljesen egyenletes -, majd tedd vissza, és így süsd további tíz percig, amíg a tészta teljesen átsül, a hab pedig megkeményedik.
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció