Pillekönnyű mákos-barackos piskóta: nem szárad ki másnapra sem
Használd ki a nyár gyümölcseit, amíg lehet, és készíts barackos piskótát pillekönnyű, mákos tésztából.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A mákos piskóta önmagában, és gyümölcsökkel töltve is mennyei desszert. A lágy tészta nagyon könnyen összeállítható, és sokáig megőrzi a puhaságát. A tetejére vékony rétegben kerül édes tojáshab.
Barackos-mákos piskóta receptje
Hozzávalók
- 30 dkg sárgabarack
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 3 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 citrom reszelt héja
A tetejére
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sárgabarackot magozd ki, és tetszés szerint szeleted fel.
A lisztet szitáld át, és keverd össze a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat keverd habosra a cukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a tejjel felváltva a mákos lisztet. Végül pottyantsd bele a sárgabarackokat. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd fél órát.
Miközben a tészta sül, a tetejére való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. Vedd ki a sütőből a majdnem teljesen átsült süteményt, oszd el rajta a tojáshabot - nem baj, ha nem lesz teljesen egyenletes -, majd tedd vissza, és így süsd további tíz percig, amíg a tészta teljesen átsül, a hab pedig megkeményedik.
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept