Pillekönnyű mákos-barackos piskóta: nem szárad ki másnapra sem
Használd ki a nyár gyümölcseit, amíg lehet, és készíts barackos piskótát pillekönnyű, mákos tésztából.

makos barackos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mákos piskóta önmagában, és gyümölcsökkel töltve is mennyei desszert. A lágy tészta nagyon könnyen összeállítható, és sokáig megőrzi a puhaságát. A tetejére vékony rétegben kerül édes tojáshab.

Barackos-mákos piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 3 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 citrom reszelt héja

A tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sárgabarackot magozd ki, és tetszés szerint szeleted fel.

A lisztet szitáld át, és keverd össze a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat keverd habosra a cukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a tejjel felváltva a mákos lisztet. Végül pottyantsd bele a sárgabarackokat. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd fél órát.

Miközben a tészta sül, a tetejére való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. Vedd ki a sütőből a majdnem teljesen átsült süteményt, oszd el rajta a tojáshabot - nem baj, ha nem lesz teljesen egyenletes -, majd tedd vissza, és így süsd további tíz percig, amíg a tészta teljesen átsül, a hab pedig megkeményedik.

Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!

Ezt is szeretjük