Pillekönnyű mákos-barackos piskóta: nem szárad ki másnapra sem

Használd ki a nyár gyümölcseit, amíg lehet, és készíts barackos piskótát pillekönnyű, mákos tésztából.

makos barackos
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mákos piskóta önmagában, és gyümölcsökkel töltve is mennyei desszert. A lágy tészta nagyon könnyen összeállítható, és sokáig megőrzi a puhaságát. A tetejére vékony rétegben kerül édes tojáshab.

Barackos-mákos piskóta receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 3 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 citrom reszelt héja

A tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sárgabarackot magozd ki, és tetszés szerint szeleted fel.

A lisztet szitáld át, és keverd össze a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat keverd habosra a cukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a tejjel felváltva a mákos lisztet. Végül pottyantsd bele a sárgabarackokat. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd fél órát.

Miközben a tészta sül, a tetejére való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. Vedd ki a sütőből a majdnem teljesen átsült süteményt, oszd el rajta a tojáshabot - nem baj, ha nem lesz teljesen egyenletes -, majd tedd vissza, és így süsd további tíz percig, amíg a tészta teljesen átsül, a hab pedig megkeményedik.

Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük