Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje
Ha igazi házias finomságra vágysz, de a hagyományos pitét unod, süss barackos cobblert!

Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha leegyszerűsítenéd a pitekészítést, a cobbler tökéletes választás. A csábító tésztagombócok alatt puhára sül a friss, fahéjas barack. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejszínhabot vagy vaníliás fagyit!

Hozzávalók:

Tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a vajat, és morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, rakj hozzá még kevés lisztet. A barackokat mosd meg, pucold meg, majd vágd be kereszt alakban. Mártsd forró vízbe, úgy könnyebben le tudod húzni a héját. A gyümölcsöt szeld fel kisebb darabokra vagy gerezdekre.
 

Egy sütőtálat kenj ki a vajjal, és egyenletesen oszd el rajta a barackot, majd szórd meg cukorral, fahéjjal és keményítővel. Evőkanálnyi adagokban rakd a barackos rétegre a tésztát. A kupacok között hagyj kis helyet. A tetejére is szórhatsz cukrot, esetleg fahéjat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt.

Ezt is szeretjük