Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje
Ha igazi házias finomságra vágysz, de a hagyományos pitét unod, süss barackos cobblert!

Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha leegyszerűsítenéd a pitekészítést, a cobbler tökéletes választás. A csábító tésztagombócok alatt puhára sül a friss, fahéjas barack. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejszínhabot vagy vaníliás fagyit!

Barackos cobbler

Hozzávalók:

Tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a vajat, és morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, rakj hozzá még kevés lisztet. A barackokat mosd meg, pucold meg, majd vágd be kereszt alakban. Mártsd forró vízbe, úgy könnyebben le tudod húzni a héját. A gyümölcsöt szeld fel kisebb darabokra vagy gerezdekre.
 

Egy sütőtálat kenj ki a vajjal, és egyenletesen oszd el rajta a barackot, majd szórd meg cukorral, fahéjjal és keményítővel. Evőkanálnyi adagokban rakd a barackos rétegre a tésztát. A kupacok között hagyj kis helyet. A tetejére is szórhatsz cukrot, esetleg fahéjat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt.

Ezt is szeretjük