Ellenállhatatlan, tepsis barackos süti: az omlós cobbler egyszerű receptje
A könnyed, zamatos barackos cobbler tökéletes lezárása bármilyen nyári, családi, baráti étkezésnek, grillpartinak is.

barackos-cobbler
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

Hajápolók pára ellen: búcsút mondhatsz az oroszlánsörénynek »

Keringést serkentő japán asahi masszázs: megfiatalítja és ragyogóvá teszi a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg mi a klasszikus pitékért, az angolok a morzsasütiért, addig az amerikaiak a cobblerért vannak oda. Most rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésedre, hogy kipróbáld. A barackos változatban nem fogsz csalódni. A friss gyümölcsre csak rá kell kanalazni a villámgyorsan összeállítható omlós pitetésztát. Tejszínhabbal vagy vaníliás fagyival teljessé teheted az élvezetet.

Barackos cobbler

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet

A gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg őszibarack
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a csipet sóval, a fahéjjal, a sütőporral, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, dobj még hozzá kevés lisztet.

A megmosott barackokat magozd ki, és vágd gerezdekre. Keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti fahéjjal és étkezési keményítővel.
Egy tálat vagy tepsit alaposan kenj ki vajjal, és rendezd el benne a barackos keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcsös réteg tetejére. Nem baj, ha maradnak a tésztadarabok között kisebb hézagok, mert sütés közben megnőnek. 
Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt szép pirosra.
Ha szereted a barackot, csempészd minél több ételbe! A pohárkrémtől a gombócig számtalan ételt dobhatsz fel vele. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük