Krémes chiapuding karamellizált őszibarackkal

Gyors és diétás desszert

A házi készítésű chiapuding egészséges, finom édesség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Téged is utolért a chiaőrület? Ha már kóstoltad, azért, ha még nem, azért muszáj elkészítened ezt a fantasztikus desszertet. Akár reggelire is összedobhatod a különleges ízű, tápláló barackos chiapudingot. Kard Éva receptje mindenki tetszését elnyeri.

Barackos chiapuding

Hozzávalók 4 személyre

A pudinghoz

  • 25 dkg citromos joghurt
  • 2 őszibarack
  • 6 dkg chiamag
  • 1 dl tej
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A karamellizált gyümölcshöz

  • 4 őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 3 szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarack héját húzd le, majd darabold fel, és turmixold össze. Add a tejhez a joghurtot, a mézet, a vaníliát, és keverd simára. Ezután mehet hozzá a chiamag, a barackturmix, majd forgasd alaposan össze. Oszd el a pudingot a poharakba, és tedd a hűtőbe néhány órára vagy akár egész éjszakára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A karamellizált réteg elkészítéséhez az őszibarack héját húzd le, vágd fel cikkekre, ízlés szerint darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, add hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, kis lángon kezdd melegíteni. Karamellizáld, azaz pirítsd meg pár perc alatt. Ezután hűtsd ki teljesen a gyümölcsöt. Tálalás előtt vedd ki a pudingot a hűtőből, majd kanalazd rá a karamellizált őszibarackot, úgy kínáld.

15779963 937392ba6a609c7d0784ecac4bdb4913 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük