Krémes chiapuding karamellizált őszibarackkal
A házi készítésű chiapuding egészséges, finom édesség.
Téged is utolért a chiaőrület? Ha már kóstoltad, azért, ha még nem, azért muszáj elkészítened ezt a fantasztikus desszertet. Akár reggelire is összedobhatod a különleges ízű, tápláló barackos chiapudingot. Kard Éva receptje mindenki tetszését elnyeri.
Barackos chiapuding
Hozzávalók 4 személyre
A pudinghoz
- 25 dkg citromos joghurt
- 2 őszibarack
- 6 dkg chiamag
- 1 dl tej
- 3-4 evőkanál méz
- 1 teáskanál vaníliaaroma
A karamellizált gyümölcshöz
- 4 őszibarack
- 2 evőkanál méz
- 3 szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az őszibarack héját húzd le, majd darabold fel, és turmixold össze. Add a tejhez a joghurtot, a mézet, a vaníliát, és keverd simára. Ezután mehet hozzá a chiamag, a barackturmix, majd forgasd alaposan össze. Oszd el a pudingot a poharakba, és tedd a hűtőbe néhány órára vagy akár egész éjszakára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A karamellizált réteg elkészítéséhez az őszibarack héját húzd le, vágd fel cikkekre, ízlés szerint darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, add hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, kis lángon kezdd melegíteni. Karamellizáld, azaz pirítsd meg pár perc alatt. Ezután hűtsd ki teljesen a gyümölcsöt. Tálalás előtt vedd ki a pudingot a hűtőből, majd kanalazd rá a karamellizált őszibarackot, úgy kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció