Krémes chiapuding karamellizált őszibarackkal
Gyors és diétás desszert
A házi készítésű chiapuding egészséges, finom édesség.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Napi 7 perc, és eltűnnek a finom ráncok: arcfiatalítás ingyen »

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Téged is utolért a chiaőrület? Ha már kóstoltad, azért, ha még nem, azért muszáj elkészítened ezt a fantasztikus desszertet. Akár reggelire is összedobhatod a különleges ízű, tápláló barackos chiapudingot. Kard Éva receptje mindenki tetszését elnyeri.

Hozzávalók 4 személyre:

A pudinghoz

  • 25 dkg citromos joghurt
  • 2 őszibarack
  • 6 dkg chiamag
  • 1 dl tej
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A karamellizált gyümölcshöz

  • 4 őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 3 szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarack héját húzd le, majd darabold fel, és turmixold össze. Add a tejhez a joghurtot, a mézet, a vaníliát, és keverd simára. Ezután mehet hozzá a chiamag, a barackturmix, majd forgasd alaposan össze. Oszd el a pudingot a poharakba, és tedd a hűtőbe néhány órára vagy akár egész éjszakára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A karamellizált réteg elkészítéséhez az őszibarack héját húzd le, vágd fel cikkekre, ízlés szerint darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, add hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, kis lángon kezdd melegíteni. Karamellizáld, azaz pirítsd meg pár perc alatt. Ezután hűtsd ki teljesen a gyümölcsöt. Tálalás előtt vedd ki a pudingot a hűtőből, majd kanalazd rá a karamellizált őszibarackot, úgy kínáld.

Ezt is szeretjük