Főzésmentes tejszínes barackrémleves
A melegben édesség helyett is jó
Nyáron a barackkrémleves ideális. Nem kell főzni, csak hűteni.

- Már az ókori Rómában is szőrtelenítettek a nők: így változtak a trendek az évszázadok során »
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »
- Nicole Kidman meghozta a kedvet az új napszemüvegtrendhez: most mindenki ezt a fazont akarja »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Csupa jót ígér, ha a tikkasztó kánikulában a menü hideg baracklevessel kezdődik. Mivel nem kell főzni, vitaminban gazdag. Cukor helyett mézzel is édesítheted. Ha csak felnőttek fogyasztják, önthetsz hozzá kevés bort vagy pálinkat. Próbáld ki sárga- és őszibarackkal is!
Barackkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg őszibarack
- 2 dl habtejszín
- 2 dl víz
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 szegfűszeg
- fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A barackot mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Turmixold össze a tejszínnel. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel. Arra ügyelj, hogy ne rakj hozzá túl sokat, mert akkor a leves keserű lehet. Szórd hozzá a pudingport. Ha egy egész zacskót hozzáteszel, sűrűbb lesz.
Önts hozzá vizet, és keverd jól össze. A víz mennyiségével is variálhatsz a leves állagán. Habosítsd mixerrel. Öntsd tálkákba, és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Tálalás előtt díszítsd mentával, tejszínhabbal, vagy barackdarabokkal is kínálhatod.

Még több recept