Banános, vaníliás pohárkrém tejszínnel: a puding is házi
Ha nincs kedved sütni, de édességre vágysz, ez a banános-vaníliás pohárkrém kapóra jöhet.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A lágy, selymes pohárkrém sok banánnal és keksszel remek desszert akár a hétvégi ebéd után is. A vaníliapuding sokkal teltebb, gazdagabb aromájú, ha nem porból készíted, hanem saját magad dobod össze. A banán és a vaníliás keksz jól megy hozzá.
Banános, vaníliás pohárkrém
Hozzávalók
A pudinghoz
- 5 dl tej
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 db tojássárga
- 3 evőkanál cukor
- 1 rúd vanília
A pohárkrémhez
- 25 dkg vaníliás keksz
- 3 db banán
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A keményítőt és a cukrot keverd csomómentesre kevés tejjel, és dolgozd hozzá a tojássárgát. A többi tejet tedd fel melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével, amikor felforr, csorgasd hozzá a tojássárgás elegyet. Közben folyamatosan kavard, és főzd sűrűre.
A tejszínt verd a vaníliás cukorral kemény habbá. A banán héját szedd le, karikázd fel, és locsold meg citromlével. A poharakba rétegezd a kekszet, a banánt és a pudingot, valamint a tejszínhabot. A tetejére kerüljön gyümölcs és keksz is. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
A frissítő citromos sajttortát is elkészítheted poharas desszertként.
Még több recept