Bögrés banános, mogyorós kevert süti: akár kenyérformában is megsütheted
A legegyszerűbb kevert tészta is sokkal finomabb lesz a banántól. Villámgyorsan elfogy az utolsó morzsáig.

bananos-mogyoros-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen, amikor már alig van friss gyümölcs, elérkezik a banán ideje. Energetizál, támogatja az immunrendszert, laktató és még finom is. Szeretjük nyersen, de sütibe keverve is kiváló. Ráadásul jót is tesz a tésztának, hisz sokáig puha marad tőle. Mivel édes, nem kell a sütibe túl sok cukor. Akár a barnulásnak indult banánokat is rakhatod desszertekbe. 

Banános, mogyorós kevert süti

Hozzávalók

  • 2.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre vaj
  • 2 db banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • 2 db banán
  • 10 dkg mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a vajjal, a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a villával pépesre tört banánt. Forgasd hozzá részletekben a sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, a tetejére pedig tegyél banánt és mogyorót.
 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. A banánt bátran párosíthatod sütőtökkel is. Finom, édes, és akár öt napig is puha marad. 

Ezt is szeretjük