Ne dobd ki az érett banánt, készíts inkább kuglófot belőle! - Sokáig puha marad

A banános kuglóf állaga és íze is csodás lesz, ha ezekkel az arányokkal dolgozol.

Ne dobd ki az érett banánt, készíts inkább kuglófot belőle! - Sokáig puha marad
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig marad néhány banán a gyümölcsös tálban, ami már barna, pöttyös, és senkinek sem fűlik hozzá a foga. Ilyen esetekben vesd be ezt a receptet! A banános kuglófot nem kell keleszteni, az egyszerű, kevert tésztát így is mindenki imádni fogja.

Banános kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db közepes banán
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a tésztához, a vajat olvaszd fel. Hámozd meg a banánokat, majd törd össze villával. A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a vajjal, a cukorral, majd add hozzá a tejszínt, a citrom reszelt héját és pár csepp vaníliaaromát. Szitáld a lisztet egy külön tálba, majd tedd hozzá a sütőport és a sót. Apránként adagold a masszába, dolgozd csomómentesre, és rakd hozzá a banánt.


A kuglófformát vajazd ki, és öntsd bele a tésztát. Kicsit ütögesd meg a formát, hogy egyforma vastag legyen mindenhol a tészta. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha ráragad a tészta a tűre vagy a késre, süsd tovább. Felszeletelve, porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük