Banános, karamellás süti: a híres banoffee pohárkrém változata
Ha szereted a banános, karamellás pitét, akkor a banoffee pohárkrém változatát is imádni fogod.

Banános, karamellás süti: a híres banoffee pohárkrém változata
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A banán és a selymes karamell együtt nagyon ütős. A banoffee pite az angolok egyik kedvenc süteménye. Ha nem érsz rá elkészíteni, dobd össze a pohárkrém változatát! Minden édesszájú imádni fogja.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg zabkeksz
  • 18 dkg cukor
  • 4 db banán
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál tejszín
  • 2 dl habtejszín
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törd össze kis darabokra, és oszd el egyenlően a poharakba. A banánt karikázd fel, és locsold meg a citrom frissen facsart levével.
Szórj 10 deka cukrot egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, és olvaszd össze. Ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Amikor szép barna, húzd le a tűzről, keverd hozzá a vajat, majd a tejszínt. Tedd vissza ismét a tűzre, és kis lángon forrald fel. Közben folyamatosan kevergesd.
 

A kihűlt krémből önts egy réteget a kekszre, majd rakd rá a banánt, utána újabb réteg krém és banán következik. A mascarponét keverd össze a kemény habbá vert tejszínnel, ízesítsd a maradék cukorral, és kanalazd a pohárba. A tetejére rakj banánt, és szórd meg csokival. Fogyasztásig tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük