Puha banános fánk: ezt nem kell keleszteni
Az egyszerű, de isteni banánfánk elkészítése nem tart tovább fél óránál, és ennél még gyorsabban el fog fogyni az egész adag.

Puha banános fánk: ezt nem kell keleszteni
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

Tónusos, karcsú test, kis helyen is végezhető gyakorlatokkal: személyi edző tippjei az otthoni tornához »

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha elkezdenek barnulni konyhapultodon a banánok, süss belőlük pillekönnyű fánkot! A tésztába kerülő liszt mennyisége a minőségtől és a gyümölcs nagyságától függően változhat. Izgalmasabbá teheted a banános fánkot, ha adsz hozzá rumot, fahéjat vagy kókuszt.

Banános fánk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 4 banán
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkavál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az érett banánokat pucold meg, majd tedd tálba. Jól nyomkodd össze egy villával, és öntsd hozzá a joghurtot. Ezt követően add hozzá a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha a tésztája a nokedliére emlékeztet. Hígítani tejjel, sűríteni pedig liszttel tudod. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni a hűtőben.

Forrósíts bőséges olajat, majd egy evőkanál segítségével tégy bele halmokat. Süsd pirosra a fánk minden oldalát öt-hét perc alatt. Közben minden szaggatás előtt mártsd az olajba a kanalat, mert kicsit ragadós a massza. Sütés után szedd papírtörlőre a sütiket, és jól csepegtesd le. Vaníliás porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük