Puha banános fánk: ezt nem kell keleszteni

Az egyszerű, de isteni banánfánk elkészítése nem tart tovább fél óránál, és ennél még gyorsabban el fog fogyni az egész adag.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha elkezdenek barnulni konyhapultodon a banánok, süss belőlük pillekönnyű fánkot! A tésztába kerülő liszt mennyisége a minőségtől és a gyümölcs nagyságától függően változhat. Izgalmasabbá teheted a banános fánkot, ha adsz hozzá rumot, fahéjat vagy kókuszt.

15779283 ae5afca1fea28e1d42acce5f47a031bb wm

Banános fánk

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 4 banán
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkavál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az érett banánokat pucold meg, majd tedd tálba. Jól nyomkodd össze egy villával, és öntsd hozzá a joghurtot. Ezt követően add hozzá a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha a tésztája a nokedliére emlékeztet. Hígítani tejjel, sűríteni pedig liszttel tudod. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni a hűtőben.

Forrósíts bőséges olajat, majd egy evőkanál segítségével tégy bele halmokat. Süsd pirosra a fánk minden oldalát öt-hét perc alatt. Közben minden szaggatás előtt mártsd az olajba a kanalat, mert kicsit ragadós a massza. Sütés után szedd papírtörlőre a sütiket, és jól csepegtesd le. Vaníliás porcukorral megszórva kínáld.

15779295 364571712aa65d96c918c2bbef32dde1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük