Puha banános fánk: ezt nem kell keleszteni
Az egyszerű, de isteni banánfánk elkészítése nem tart tovább fél óránál, és ennél még gyorsabban el fog fogyni az egész adag.
Ha elkezdenek barnulni konyhapultodon a banánok, süss belőlük pillekönnyű fánkot! A tésztába kerülő liszt mennyisége a minőségtől és a gyümölcs nagyságától függően változhat. Izgalmasabbá teheted a banános fánkot, ha adsz hozzá rumot, fahéjat vagy kókuszt.
Banános fánk
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 4 banán
- 1 dl natúr joghurt
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkavál cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- olaj
Elkészítés:
Az érett banánokat pucold meg, majd tedd tálba. Jól nyomkodd össze egy villával, és öntsd hozzá a joghurtot. Ezt követően add hozzá a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha a tésztája a nokedliére emlékeztet. Hígítani tejjel, sűríteni pedig liszttel tudod. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni a hűtőben.
Forrósíts bőséges olajat, majd egy evőkanál segítségével tégy bele halmokat. Süsd pirosra a fánk minden oldalát öt-hét perc alatt. Közben minden szaggatás előtt mártsd az olajba a kanalat, mert kicsit ragadós a massza. Sütés után szedd papírtörlőre a sütiket, és jól csepegtesd le. Vaníliás porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció