30 perces banános, fahéjas muffin: csak keverj össze mindent, és mehet a sütőbe

Ennek a muffinnak te sem tudsz ellenállni! Gyors süti a banán és a dió kedvelőinek némi fahéjjal fűszerezve.

Banános, fahéjas muffin receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A barnulásnak indult banánból számtalan sütit készíthetsz, a muffin talán az egyik legegyszerűbb. Ha elég érett a gyümölcs, néhány kanál cukrot akár el is hagyhatsz. A sütit az évszaknak megfelelően variálhatod, most érdemes bele diót is keverni. A fahéjtól az íze és az illata is sokkal jobb.

Banános, fahéjas muffin receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a darált dióval, a fahéjjal és a sütőporral. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a vajjal, a tejjel, a kefirrel és a cukorral. Forgasd hozzá a lisztes egyveleget. Két banánt törj össze villával, és keverd a masszához, majd dolgozd simára. 

A muffintepsit béleld ki kapszlikkal, kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd meg teljesen, csak háromnegyedig, mert sütés közben a muffin jól megnő. A maradék banánt karikázd fel, és rakj egyet-egyet minden adag tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 
Ha szereted a gyümölcsös süteményeket, ez az isteni ananászos banánkenyér is ízleni fog.

Ezt is szeretjük