Emeletes, banános-csokis palacsinta: ezek a bevált arányok a tésztához
Igazán extra az a palacsinta, amibe csoki és banán kerül. Ez a tészta nem ragad le.

csokis-bananos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha azt akarod, hogy az ebéd utáni desszert vagy a vacsora tuti siker legyen, süss palacsintát! A banános-csokis változat pedig tényleg különleges. Ha a tésztába kevés olajat is keversz, biztosan nem ragad le. Sőt, elég csak az első palacsinta alá olajat önteni. Az élvezetet fokozhatod még tejszínnel. Szeleteld úgy, mint a tortát! 

Banános-csokis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db banán
  • 3 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, kicsit verd fel, majd add hozzá a lisztet. Részletekben öntsd hozzá a tejet, a vizet, majd dobd hozzá a sót és a cukrot. Dolgozd simára a masszát. Ha teheted, pihentesd legalább 20 percig, és keverd hozzá az olajat. Forrósíts serpenyőben kevés olajat, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára. 

A banánt karikázd fel, és locsold meg citromlével. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a vajat, és melegítsd össze, majd rakd bele a kis darabokra tördelt csokoládét. Kevergesd, amíg megolvad. Pakold egymásra a palacsintákat, a rétegek közé kenj csokit, és rakj banánt.

A csúsztatott palacsinta is ellenállhatatlan, főleg vajas, habos tésztából. 

Ezt is szeretjük