Pihe-puha banánfánk kelesztés nélkül: ezt nem lehet elrontani
A farsangi szezonban próbálj ki többféle fánkot is! A banánossal nagy sikerre számíthatsz, ez ráadásul sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sütőporral készül.

bananfank-reci
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már kezdenek barnulni, pöttyössé válni a banánok, és nem szívesen ennéd meg, használd fel különféle süteményekbe. Farsangkor kézenfekvő, ha fánkba kevered. Fontos, hogy ne süsd túl forró olajban a tésztát, mert a belseje nyers marad, kívül pedig megég. A fahéjtól és a vaníliától a fánk íze és illata is sokkal jobb lesz.

Banánfánk

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A jó érett banánokat pucold meg, karikázd fel, pépesítsd villával, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd forgasd a banános masszához. Dolgozd simára a tésztát, ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel pedig sűrítheted.

Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd meg körülbelül hét perc alatt, közben forgasd át a fánkokat. Amikor aranybarnák, szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokiöntettel kínáld.
A kevert tésztából készülő banánkenyérre sem lehet nemet mondani. Percek alatt összeállíthatod, a többit a sütő elintézi. 

Ezt is szeretjük