Pihe-puha banánfánk kelesztés nélkül: ezt nem lehet elrontani
A farsangi szezonban próbálj ki többféle fánkot is! A banánossal nagy sikerre számíthatsz, ez ráadásul sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sütőporral készül.

bananfank-reci
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már kezdenek barnulni, pöttyössé válni a banánok, és nem szívesen ennéd meg, használd fel különféle süteményekbe. Farsangkor kézenfekvő, ha fánkba kevered. Fontos, hogy ne süsd túl forró olajban a tésztát, mert a belseje nyers marad, kívül pedig megég. A fahéjtól és a vaníliától a fánk íze és illata is sokkal jobb lesz.

Banánfánk

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A jó érett banánokat pucold meg, karikázd fel, pépesítsd villával, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd forgasd a banános masszához. Dolgozd simára a tésztát, ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel pedig sűrítheted.

Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd meg körülbelül hét perc alatt, közben forgasd át a fánkokat. Amikor aranybarnák, szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokiöntettel kínáld.
A kevert tésztából készülő banánkenyérre sem lehet nemet mondani. Percek alatt összeállíthatod, a többit a sütő elintézi. 

Ezt is szeretjük