Pihe-puha banánfánk kelesztés nélkül: ezt nem lehet elrontani
A farsangi szezonban próbálj ki többféle fánkot is! A banánossal nagy sikerre számíthatsz, ez ráadásul sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sütőporral készül.

Ha már kezdenek barnulni, pöttyössé válni a banánok, és nem szívesen ennéd meg, használd fel különféle süteményekbe. Farsangkor kézenfekvő, ha fánkba kevered. Fontos, hogy ne süsd túl forró olajban a tésztát, mert a belseje nyers marad, kívül pedig megég. A fahéjtól és a vaníliától a fánk íze és illata is sokkal jobb lesz.
Banánfánk
Hozzávalók
- 3 db banán
- 30 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A jó érett banánokat pucold meg, karikázd fel, pépesítsd villával, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd forgasd a banános masszához. Dolgozd simára a tésztát, ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel pedig sűrítheted.
Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd meg körülbelül hét perc alatt, közben forgasd át a fánkokat. Amikor aranybarnák, szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokiöntettel kínáld.
A kevert tésztából készülő banánkenyérre sem lehet nemet mondani. Percek alatt összeállíthatod, a többit a sütő elintézi.