Villámgyors banánfánk kelesztés nélkül: mennyei finomság percek alatt
Ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem is lehetne a fánkkészítés. Ráadásul a banános változat nagyon finom is.

bananfank-receptje
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vízkereszttel kezdetét veszi a farsangi szezon, ünnepeld meg egy nagy adag mennyei fánkkal! Ha nem akarsz a macerás szalagos változattal szenvedni, próbáld ki a szuperegyszerű banánosat. Ezt nem kell dagasztani, pihentetni, csak keverd össze a hozzávalókat. Remek választás akkor is, ha túl sok érett banán sorakozik a konyhapulton, és nem tudod, mit kezdj velük. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy Nutellát is.

Banánfánk receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3 db banán
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A banánt villával pépesítsd, majd rakd hozzá a felvert tojást és a tejet. Vegyítsd a lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd a banános keverékhez. Dolgozd össze a tésztát, sűrű masszát kell kapnod.

Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben hevíts bőséges olajat, és szaggasd bele egy kanállal a tésztát. A fánkokat süsd meg négy-hat perc alatt. Amikor minden oldaluk szép piros, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még forrón szórd meg porcukorral.  

A banános édességek mellett itt a narancsos finomságok szezonja is. Készíts puha és omlós narancskenyeret! Kicsit édes, kicsit savanykás, nagyon finom.

bananfank-recept
Fotó: KaterynaSednieva
Ezt is szeretjük