Bakonyi csirkepaprikás sok gombával, tejföllel: ezt élvezet tunkolni

A tejfölös csirkepaprikás megunhatatlan fogás, gombával pedig még tartalmasabb és jobb.

bakonyi-csirkepaprikas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkepaprikásban minden benne van, amiért szeretjük a magyaros fogásokat: zsír, sok hagyma és pirospaprika. Csak combból, szárnyból vagy mellből is elkészítheted, de érdemes többféle csirkerészt tenni a lábosba. A habarás nem lesz csomós, ha a paprikás szaftjából keversz a tejfölhöz. 

Bakonyi csirkepaprikás receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 4 db csirkecomb
  • 2 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • petrezselyem
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A zsiradékot hevítsd fel, dobd bele a felaprított vörös- és fokhagymát. Fonnyaszd meg, és szórd meg pirospaprikával. Tedd hozzá a húst, és pirítsd két-három percig, sózd, borsozd, majd engedd fel vízzel. A paradicsomot hámozd meg, és a paprikával együtt darabold fel, majd rakd a húshoz.

Amikor a csirke félpuhára párolódik, add hozzá a megtisztított, kis darabokra vágott gombát. A habaráshoz a tejfölt keverd el a liszttel, és a léből merj hozzá egy-két evőkanálnyit. Ha minden puha, csorgasd hozzá a tejfölös keveréket, közben óvatosan kevergesd. Forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
Ha kevés az időd, főtt tésztával is tálalhatod, de talán házi galuskával a legfinomabb. A maradékból másnap tojásos nokedlit is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük