Bakonyi csirkepaprikás sok gombával, tejföllel: ezt élvezet tunkolni
A tejfölös csirkepaprikás megunhatatlan fogás, gombával pedig még tartalmasabb és jobb.

bakonyi-csirkepaprikas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkepaprikásban minden benne van, amiért szeretjük a magyaros fogásokat: zsír, sok hagyma és pirospaprika. Csak combból, szárnyból vagy mellből is elkészítheted, de érdemes többféle csirkerészt tenni a lábosba. A habarás nem lesz csomós, ha a paprikás szaftjából keversz a tejfölhöz. 

Bakonyi csirkepaprikás receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 4 db csirkecomb
  • 2 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • petrezselyem
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A zsiradékot hevítsd fel, dobd bele a felaprított vörös- és fokhagymát. Fonnyaszd meg, és szórd meg pirospaprikával. Tedd hozzá a húst, és pirítsd két-három percig, sózd, borsozd, majd engedd fel vízzel. A paradicsomot hámozd meg, és a paprikával együtt darabold fel, majd rakd a húshoz.

Amikor a csirke félpuhára párolódik, add hozzá a megtisztított, kis darabokra vágott gombát. A habaráshoz a tejfölt keverd el a liszttel, és a léből merj hozzá egy-két evőkanálnyit. Ha minden puha, csorgasd hozzá a tejfölös keveréket, közben óvatosan kevergesd. Forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
Ha kevés az időd, főtt tésztával is tálalhatod, de talán házi galuskával a legfinomabb. A maradékból másnap tojásos nokedlit is készíthetsz.

Ezt is szeretjük