Régimódi bakonyi csirke sok szafttal - Hamarabb kész van, mint sertésből

Régimódi bakonyi csirke sok szafttal - Hamarabb kész van, mint sertésből
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bakonyi ragut általában sertéshez kínálják, de csirkéből is hasonlóan finom. A gazdag, krémes szaft pompásan kiegészíti a kissé száraz csirkemellett, ami pedig gyorsabban puha lesz, mint a sertés.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, töröld szárazra, és kockázd fel. A gombát pucold meg, szeleteld fel. A szalonnát süsd a zsírjára, majd pirítsd meg rajta az aprított hagymát és a fokhagymát. Dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, és önts rá annyi vizet, hogy félig ellepje a húst. Közepes lángon, fedő alatt párold körülbelül 30 percig.

Ha a csirke már majdnem teljesen puha, rakd hozzá a gombát is, és főzd még 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást. Dolgozd csomómentesre a lisztet a tejföllel és a tejszínnel, majd öntsd a húsra. Közben állandóan kevergesd. Forrald össze öt perc alatt, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló