Krémes sajttorta kekszes alappal: különleges hozzávaló az öntetben

Ezt a sajttortát egészen különleges öntet teszi varázslatossá.

Baileys-sajttorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sajttorta nemcsak azért különleges, mert kivételesen sütőben készül, hanem azért is, mert a krémet baileyses öntet koronázza meg. A tortát vízfürdőben süsd: így nem szárad ki a kekszes alap, és a krém is sokkal lágyabb, szaftosabb lesz.

Baileys-sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 2 csomag Oreo

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaroma
  • 1 csipet

Az öntethez:

  • 20 dkg tejcsoki
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 0.5 dl habtejszín
  • 0.5 dl Baileys
Recept idők

Elkészítés:

Egy 20 centi átmérőjű tortaformát vajazz ki. Az aljára tegyél sütőpapírt. A vajat olvaszd fel. A kekszeket daráld morzsásra. Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele a tortaforma aljába. Told 175 fokos sütőbe 10-12 percre, majd vedd ki, és hagyd kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentsd 150 fokra. Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A krémsajtot kezdd el kikeverni robotgéppel. Amikor már lágy az állaga, add hozzá a tejfölt, és habosítsd ki.

 

Két perc keverés után jöhet bele a cukor, majd egyenként a tojások. Mindegyik tojás után keverd további egy-egy percig a krémet. Végül adj hozzá egy csipet sót és a vaníliaaromát. Egy nagyobb tepsit tölts meg félig vízzel. A formát, amelyben a kihűlt tészta pihen, vond be két rétegben vastag alufóliával, oszd el a tésztán a krémet, és helyezd a formát a vízzel teli tepsibe. Az alufóliára azért van szükség, hogy a víz be ne szivárogjon a sütibe. Így told a sütőbe nagyjából egy órára. Akkor jó, ha a krém már majdnem átsült, de a közepe egy picit még remegős.

 

Ekkor kapcsold ki a sütőt, az ajtaját 15-20 centire nyisd ki, és így hagyd kihűlni fél óra alatt a tortát. Ezután vedd ki a sütőből, és a hűtőben tartsd legalább három órát vagy akár egy egész éjszakát. Az öntethez a tejszínt és a Baileyst melegítsd össze a tűzhelyen. Keverd el először a kávéval, majd ha már egynemű, kockázd bele a csokit. Öntsd a kihűlt torta tetejére, és várj fél órát, amíg kihűl.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Baileyst akár otthon is készíthetsz: vendégvárónak vagy ajándékba is tökéletes.

Kép: Arx0nt / Getty Images

Ezt is szeretjük