Krémes baconös, tejszínes tészta aszalt paradicsommal: villámgyorsan elkészül, és igazán kiadós

Ennek a baconös, tejszínes tésztának a különlegessége, hogy aszalt paradicsom dobja fel a sűrű, sajtos mártást.

Baconös, tejszínes tészta aszalt paradicsommal receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baconnel feldobott, dús, tejszínes tészta még finomabb, ha néhány szem aszalt paradicsommal bolondítod meg. A tészta főzővizéből tegyél félre egy keveset, mert ha túl sűrű lenne a mártás, ezzel hígíthatod.

Baconös, tejszínes tészta aszalt paradicsommal receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg penne
  • 10 szem aszalt paradicsom
  • 5 szelet bacon
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A bacont kockázd fel, és olívaolajon pirítsd meg. Közben az aszalt paradicsomokat ízlés szerint vágd kisebb darabokra, a bazsalikomot pedig aprítsd fel. Ha már ropogós a szalonna, öntsd fel tejszínnel, és dobd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg kis szerecsendióval, majd ha felforrt, reszeld hozzá a sajtot. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik, ha szükséges, a tészta főzővizével hígítsd. Ha a sajt elolvad benne, kanalazd a penne tetejére, és szórd meg friss bazsalikommal.

A tésztához való aszalt paradicsomot akár magad is könnyen elteheted.

Ezt is szeretjük