Krémes baconös, tejszínes tészta aszalt paradicsommal: villámgyorsan elkészül, és igazán kiadós
Ennek a baconös, tejszínes tésztának a különlegessége, hogy aszalt paradicsom dobja fel a sűrű, sajtos mártást.

A baconnel feldobott, dús, tejszínes tészta még finomabb, ha néhány szem aszalt paradicsommal bolondítod meg. A tészta főzővizéből tegyél félre egy keveset, mert ha túl sűrű lenne a mártás, ezzel hígíthatod.
Baconös, tejszínes tészta aszalt paradicsommal receptje
Hozzávalók
- 30 dkg penne
- 10 szem aszalt paradicsom
- 5 szelet bacon
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A bacont kockázd fel, és olívaolajon pirítsd meg. Közben az aszalt paradicsomokat ízlés szerint vágd kisebb darabokra, a bazsalikomot pedig aprítsd fel. Ha már ropogós a szalonna, öntsd fel tejszínnel, és dobd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg kis szerecsendióval, majd ha felforrt, reszeld hozzá a sajtot. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik, ha szükséges, a tészta főzővizével hígítsd. Ha a sajt elolvad benne, kanalazd a penne tetejére, és szórd meg friss bazsalikommal.
A tésztához való aszalt paradicsomot akár magad is könnyen elteheted.