Baconös, tejfölös krumplifőzelék: így sűrítsd, hogy ne legyen csomós
A sűrű, tejfölös krumplifőzeléken is változtathatsz néha egy kicsit. A bacontől még finomabb lesz az íze.

baconos-krumplifozelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű krumplifőzelék is lehet isteni! Érdemes néha eltérni a hagyományos recepttől, és póréhagymával, baconnel készíteni. Ha nem elég sűrű, törj össze néhány krumplit. Még selymesebb lesz a főzelék, ha habarásnál a tejföl egy részét tejszínnel helyettesíted. Ha szereted, ecetet is önthetsz hozzá. 

Baconös, tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra vagy kockákra. Egy lábosban pirítsd meg a felszeletelt bacont, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felkarikázott hagymát, és dobd rá a krumplit. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és kezdd főzni. Ízesítsd sóval, babérlevéllel, és főzd puhára körülbelül 20 perc alatt.

Közben a tejfölt dolgozd simára a liszttel, a pirospaprikával, és amikor a krumpli puha, habard be. Először csak keveset tegyél a főzőlébe a tejfölből, majd részletekben dolgozd hozzá a többit is. Ha már elég sűrű, leveheted a tűzről. A baconnel együtt kínáld, továbbá tehetsz még rá snidlinget is. 
A sűrű, szaftos paprikás krumpli is kitűnő. Kolbásszal vagy szalonnával igazán ízletes lesz.  

Ezt is szeretjük