Baconös, spagettis omlett muffinsütőben sütve: különleges és nagyon finom
A spagettis omlett tökéletes, laktató ebéd lehet, remek módja a maradék tészta újrahasznosításának is.

spagettis-omlett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A maradék tésztát egészen különlegesen is felhasználhatod, készíthetsz belőle omlettkosárkát, ami remek egy főzelék mellé. Nem kellenek hozzá extra hozzávalók, sajttal, baconnel egyszerűen csúcs.

Baconös, spagettis omlett muffinsütőben

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg trappista
  • 4 db tojás
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg bacon
  • 3 cl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha nincs maradék tészta, a spagettit dobd lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le, és hagyd kihűlni. 
 

Üsd a tojásokat egy közepes tálba, és villával verd fel. Add hozzá a reszelt trappista sajtot, az apróra vágott bacont, a kakukkfüvet, a tejet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, majd jól keverd össze.

A muffinsütőt kend ki zsiradékkal, majd mindegyikbe halmozz kevés tésztát. A spagettire önts a tojásos keverékből, és szórd meg reszelt parmezánnal. Told forró sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.
Az omlettet rengeteg módon variálhatod, a felhős, habos állagút ne hagyd ki! 

Ezt is szeretjük