Baconös, sajtos rakott tészta - Krémes finomság a sütőből
A baconös, sajtos tésztával kevés munka van, de ez a végeredményen egyáltalán nem érezhető.

Baconös, sajtos rakott tészta - Krémes finomság a sütőből
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nem egyszerű rakott tészta, annál sokkal több! A kiadós fogás igazi pikantériáját a krémes sajtmártás adja. Minél többféle sajtból készíted, annál finomabb lesz. Nincs vele sok macera, hiszen amíg a tészta megfő, a mártást is összedobod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, ha elkezd lobogni, tedd bele a tésztát, és rakj hozzá sót. Kis lángon főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, majd rendezd egy kevés zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A bacont vágd kockára, és pirítsd meg. A zsírjával együtt rakd a tésztára. A vajat olvaszd fel, és szórd bele a lisztet, majd folyamatosan kevergesd. Amikor már világosbarna, öntsd hozzá a tejet, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald addig, amíg kicsit besűrűsödik.

Rakd hozzá a reszelt sajt felét, ha az elolvad, borítsd a mártást a tésztára, és jó alaposan keverd össze, hogy az alsóbb rétegekbe is jusson. A tetejére szórd a maradék sajtot, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálaláskor megszórhatod még kedvenc zöldfűszereddel.

Blog.hu ajánló