Baconös, sajtos krumpli a sütőből: több, mint köret
Együtt sül három kedvenc: a krumpli, a szalonna és a sajt, tehát ez a tepsis fogás csak isteni lehet.

Baconös, sajtos krumpli a sütőből: több, mint köret
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a különleges, rusztikus, tepsis krumplit tartifletteként is ismerheted. Az Alpok országaiban az őszi-téli időszak nagy kedvence, gyakran húsok kísérőjeként kínálják. Ha igazán autentikusan készítenéd, Reblochon sajtot használj hozzá. Jól illik mellé egy finom pohár bor. 

Baconös, sajtos krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 db salottahagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ág rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit sós vízben főzd meg félkeményre körülbelül 15 perc alatt. Hámozd meg, ha kicsit hűl, karikázd fel. A bacont kockázd fel, a hagymát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A vajat hevítsd fel, pirítsd meg rajta a bacont, majd dobd hozzá a hagymát, és süsd pár percig. Keverd hozzá a krumplit, ízlés szerint sózd, borsozd meg. Öntsd rá a fehérbort, majd főzd öt percig. 
 

Egy hőálló tálat kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit, borítsd rá a fokhagymával és szerecsendióval elkevert tejszínt, és tedd rá a rozmaringot. Szórd meg a reszelt sajttal, vagy hosszában elvágva rakd a tetejére. Süsd meg forró sütőben, 175 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor a krumpli puha, és a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük