Fűszeres, szaftos húsgolyó baconben sütve: sajttal a közepén még finomabb
A baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyók hidegen-melegen finomak, kívül ropogósak, és nem tocsognak az olajban.

baconos-sajtos-husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bacon valódi jolly joker a konyhában: bármilyen húsos ételt körbe lehet tekerni vele, és egészen különleges ízt kölcsönöz neki. Nincs ez másképp a sajtos húsgolyókkal sem: baconben sütve nem száradnak ki, finom szaftosak maradnak. Legjobb, ha vékonyan szeletelt bacont vásárolsz erre a célra.

Baconös-sajtos húsgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet és a vöröshagymát aprítsd fel. Egy nagy tálban keverd össze a tojást, a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, petrezselymet és a fűszereket. A fokhagymát zúzd össze, és dolgozd a húsos masszához.

Egy serpenyőt bélelj ki sütőpapírral. A húsból formálj nagyjából öt centi átmérőjű golyókat, a közepükbe tegyél egy darabka sajtot, és rendezd papírra. A baconszeleteket vágd két részre, és mindegyik golyót borítsd be először egyik, majd a másik irányból egy-egy fél szelettel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig, amíg a bacon megpirul.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára. 

Ezt is szeretjük