Fűszeres, szaftos húsgolyó baconben sütve: sajttal a közepén még finomabb
A baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyók hidegen-melegen finomak, kívül ropogósak, és nem tocsognak az olajban.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A bacon valódi jolly joker a konyhában: bármilyen húsos ételt körbe lehet tekerni vele, és egészen különleges ízt kölcsönöz neki. Nincs ez másképp a sajtos húsgolyókkal sem: baconben sütve nem száradnak ki, finom szaftosak maradnak. Legjobb, ha vékonyan szeletelt bacont vásárolsz erre a célra.
Baconös-sajtos húsgolyók
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg sajt
- 12 szelet bacon
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
A petrezselymet és a vöröshagymát aprítsd fel. Egy nagy tálban keverd össze a tojást, a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, petrezselymet és a fűszereket. A fokhagymát zúzd össze, és dolgozd a húsos masszához.
Egy serpenyőt bélelj ki sütőpapírral. A húsból formálj nagyjából öt centi átmérőjű golyókat, a közepükbe tegyél egy darabka sajtot, és rendezd papírra. A baconszeleteket vágd két részre, és mindegyik golyót borítsd be először egyik, majd a másik irányból egy-egy fél szelettel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig, amíg a bacon megpirul.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára.
Még több recept