Baconös, sajtos Hasselback-krumpli: kívül ropogós, belül puha
A héjában sült krumpli baconnel és cheddar sajttal telepakolva isteni vacsora lehet.

Hideg őszi-téli estéken a forró ételek vacsorára is jólesnek. A Hasselback-krumplival alig van munka, mégis mindig nagy siker. Először ilyen bevagdosott, töltött burgonyát egy svéd, Hasselback nevű étteremben szolgáltak fel, innen az elnevezés. A baconnel és a cheddar sajttal nem foghatsz mellé.
Baconös, sajtos Hasselback-krumpli
Hozzávalók
- 4 db nagy krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg bacon
- 4 teáskanál vaj
- 4 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és rakd egy vágódeszkára. Éles késsel vagdosd be, de arra ügyelj, hogy alul egyben maradjon. Locsold meg olívaolajjal, és néhány mélyedésbe pakolj egy-egy kis darabka vajat. Szórd meg sóval és borssal, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 percig.
Amikor a krumpli már puha, a mélyedésekbe rakj sajt- és baconszeleteket. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még öt-tíz percig, amíg a sajt megolvad, a bacon ropogóssá válik, majd rögtön tálald.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció