Baconös, sajtos Hasselback-krumpli: kívül ropogós, belül puha

A héjában sült krumpli baconnel és cheddar sajttal telepakolva isteni vacsora lehet.

Baconös, sajtos Hasselback-krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg őszi-téli estéken a forró ételek vacsorára is jólesnek. A Hasselback-krumplival alig van munka, mégis mindig nagy siker. Először ilyen bevagdosott, töltött burgonyát egy svéd, Hasselback nevű étteremben szolgáltak fel, innen az elnevezés. A baconnel és a cheddar sajttal nem foghatsz mellé.

Baconös, sajtos Hasselback-krumpli

Hozzávalók

  • 4 db nagy krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 teáskanál vaj
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és rakd egy vágódeszkára. Éles késsel vagdosd be, de arra ügyelj, hogy alul egyben maradjon. Locsold meg olívaolajjal, és néhány mélyedésbe pakolj egy-egy kis darabka vajat. Szórd meg sóval és borssal, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 percig.
Amikor a krumpli már puha, a mélyedésekbe rakj sajt- és baconszeleteket. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még öt-tíz percig, amíg a sajt megolvad, a bacon ropogóssá válik, majd rögtön tálald. 
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes. 

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük