Baconös kelbimbó gesztenyével sütve: fantasztikus előétel vagy ínyenc vacsora is lehet
Ha szeretnél valami igazán különlegessel előrukkolni, a baconös, gesztenyével sült kelbimbó tökéletes választás lehet.

baconos-kelbimbo-gesztenyevel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges kelbimbó tényleg menő, és nagyon izgalmasan elkészíthető. Mondjuk, ropogós baconnel és gesztenyével tálalva. Utóbbit ezúttal ne süsd, hanem főzd, hisz a gesztenye belseje sokkal krémesebb lesz, nem szárad ki, ráadásul könnyebben megpucolod. Az ínyenc fogást akár ünnepeken is tálalhatod előételként, köretként, de könnyű vacsoraként is bármikor bevethető.  

Baconös kelbimbó gesztenyével

Hozzávalók

  • 60 dkg kelbimbó
  • 30 dkg gesztenye
  • 15 dkg bacon
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyéket mosd meg, majd rakd hideg vízbe egy órára. Azok a szemek, amelyek feljönnek a víz tetejére, biztosan hibásak, kukacosak, tehát dobd ki őket. A jó gesztenyék tetejét vágd be kereszt alakban, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára 25-30 perc alatt, és még melegen pucold meg. 

A kelbimbó végeit is vágd be, a külső héjakat távolítsd el. Főzd forrástól számítva hat percig. A szalonnát aprítsd fel, és pirítsd meg. Forgasd hozzá a gesztenyét és a kelbimbót. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd pár percig, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor mézet is csorgathatsz rá. 
A kelbimbóval isteni krémlevest is készíthetsz. Tejszínnel lágy, selymes lesz, jólesik hideg, téli estéken.

Ezt is szeretjük