Baconös kelbimbó gesztenyével sütve: fantasztikus előétel vagy ínyenc vacsora is lehet
Ha szeretnél valami igazán különlegessel előrukkolni, a baconös, gesztenyével sült kelbimbó tökéletes választás lehet.
Az egészséges kelbimbó tényleg menő, és nagyon izgalmasan elkészíthető. Mondjuk, ropogós baconnel és gesztenyével tálalva. Utóbbit ezúttal ne süsd, hanem főzd, hisz a gesztenye belseje sokkal krémesebb lesz, nem szárad ki, ráadásul könnyebben megpucolod. Az ínyenc fogást akár ünnepeken is tálalhatod előételként, köretként, de könnyű vacsoraként is bármikor bevethető.
Baconös kelbimbó gesztenyével
Hozzávalók
- 60 dkg kelbimbó
- 30 dkg gesztenye
- 15 dkg bacon
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A gesztenyéket mosd meg, majd rakd hideg vízbe egy órára. Azok a szemek, amelyek feljönnek a víz tetejére, biztosan hibásak, kukacosak, tehát dobd ki őket. A jó gesztenyék tetejét vágd be kereszt alakban, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára 25-30 perc alatt, és még melegen pucold meg.
A kelbimbó végeit is vágd be, a külső héjakat távolítsd el. Főzd forrástól számítva hat percig. A szalonnát aprítsd fel, és pirítsd meg. Forgasd hozzá a gesztenyét és a kelbimbót. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd pár percig, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor mézet is csorgathatsz rá.
A kelbimbóval isteni krémlevest is készíthetsz. Tejszínnel lágy, selymes lesz, jólesik hideg, téli estéken.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept