Baconös kelbimbó gesztenyével sütve: fantasztikus előétel vagy ínyenc vacsora is lehet
Ha szeretnél valami igazán különlegessel előrukkolni, a baconös, gesztenyével sült kelbimbó tökéletes választás lehet.

baconos-kelbimbo-gesztenyevel
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges kelbimbó tényleg menő, és nagyon izgalmasan elkészíthető. Mondjuk, ropogós baconnel és gesztenyével tálalva. Utóbbit ezúttal ne süsd, hanem főzd, hisz a gesztenye belseje sokkal krémesebb lesz, nem szárad ki, ráadásul könnyebben megpucolod. Az ínyenc fogást akár ünnepeken is tálalhatod előételként, köretként, de könnyű vacsoraként is bármikor bevethető.  

Baconös kelbimbó gesztenyével

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelbimbó
  • 30 dkg gesztenye
  • 15 dkg bacon
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyéket mosd meg, majd rakd hideg vízbe egy órára. Azok a szemek, amelyek feljönnek a víz tetejére, biztosan hibásak, kukacosak, tehát dobd ki őket. A jó gesztenyék tetejét vágd be kereszt alakban, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára 25-30 perc alatt, és még melegen pucold meg. 

A kelbimbó végeit is vágd be, a külső héjakat távolítsd el. Főzd forrástól számítva hat percig. A szalonnát aprítsd fel, és pirítsd meg. Forgasd hozzá a gesztenyét és a kelbimbót. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd pár percig, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor mézet is csorgathatsz rá. 
A kelbimbóval isteni krémlevest is készíthetsz. Tejszínnel lágy, selymes lesz, jólesik hideg, téli estéken.

Ezt is szeretjük