Baconös kelbimbó gesztenyével sütve: fantasztikus előétel vagy ínyenc vacsora is lehet
Ha szeretnél valami igazán különlegessel előrukkolni, a baconös, gesztenyével sült kelbimbó tökéletes választás lehet.

baconos-kelbimbo-gesztenyevel
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Így kezeld a kényes, kombinált bőrt télen: ezek a hatóanyagok tényleg beválnak »

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges kelbimbó tényleg menő, és nagyon izgalmasan elkészíthető. Mondjuk, ropogós baconnel és gesztenyével tálalva. Utóbbit ezúttal ne süsd, hanem főzd, hisz a gesztenye belseje sokkal krémesebb lesz, nem szárad ki, ráadásul könnyebben megpucolod. Az ínyenc fogást akár ünnepeken is tálalhatod előételként, köretként, de könnyű vacsoraként is bármikor bevethető.  

Baconös kelbimbó gesztenyével

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelbimbó
  • 30 dkg gesztenye
  • 15 dkg bacon
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyéket mosd meg, majd rakd hideg vízbe egy órára. Azok a szemek, amelyek feljönnek a víz tetejére, biztosan hibásak, kukacosak, tehát dobd ki őket. A jó gesztenyék tetejét vágd be kereszt alakban, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára 25-30 perc alatt, és még melegen pucold meg. 

A kelbimbó végeit is vágd be, a külső héjakat távolítsd el. Főzd forrástól számítva hat percig. A szalonnát aprítsd fel, és pirítsd meg. Forgasd hozzá a gesztenyét és a kelbimbót. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd pár percig, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor mézet is csorgathatsz rá. 
A kelbimbóval isteni krémlevest is készíthetsz. Tejszínnel lágy, selymes lesz, jólesik hideg, téli estéken.

Ezt is szeretjük