Villámgyors baconös-borsós tészta: ínyenc fogás, amiből kétszer fogsz szedni
Ha nincs se kedved, se időd sokáig a konyhában ténykedni, de tartalmas fogásra vágysz, a baconös-borsós tészta remek választás.

baconos-borsos-teszta
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Így kezeld a kényes, kombinált bőrt télen: ezek a hatóanyagok tényleg beválnak »

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kevés hozzávalóból is készíthetsz nagyszerű ebédet vagy vacsorát. A tésztával ráadásul melléfogni sem lehet. Akármennyire is elfoglalt vagy, ezt biztosan lesz időd összedobni, és utána nyugodtan, kényelmesen elfogyasztani. Ehhez még szószt sem kell főznöd, csak a bacont kicsit megpirítani, a borsót pedig párolni.  

Baconös-borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg borsó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj el vizet forralni egy nagy lábosban. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és adj hozzá kevés olajat. Így biztosan nem ragad össze. Főzd a csomagoláson találhatói ideig, arra ügyelj, hogy ne ázzon el. Akkor a legfinomabb, amikor al dante, azaz még egy kicsit kemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.

A bacont aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg. Rakd hozzá a borsót, és párold pár percig. Amikor puha, keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szereted a sajtot, tálaláskor még szórd meg vele.

Az egylábasos tészták praktikusak és finomak. A gombás-csirkés változat isteni.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük