Villámgyors baconös-borsós tészta: ínyenc fogás, amiből kétszer fogsz szedni
Ha nincs se kedved, se időd sokáig a konyhában ténykedni, de tartalmas fogásra vágysz, a baconös-borsós tészta remek választás.

baconos-borsos-teszta
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kevés hozzávalóból is készíthetsz nagyszerű ebédet vagy vacsorát. A tésztával ráadásul melléfogni sem lehet. Akármennyire is elfoglalt vagy, ezt biztosan lesz időd összedobni, és utána nyugodtan, kényelmesen elfogyasztani. Ehhez még szószt sem kell főznöd, csak a bacont kicsit megpirítani, a borsót pedig párolni.  

Baconös-borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg borsó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj el vizet forralni egy nagy lábosban. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és adj hozzá kevés olajat. Így biztosan nem ragad össze. Főzd a csomagoláson találhatói ideig, arra ügyelj, hogy ne ázzon el. Akkor a legfinomabb, amikor al dante, azaz még egy kicsit kemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.

A bacont aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg. Rakd hozzá a borsót, és párold pár percig. Amikor puha, keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szereted a sajtot, tálaláskor még szórd meg vele.

Az egylábasos tészták praktikusak és finomak. A gombás-csirkés változat isteni.

Ezt is szeretjük