Villámgyors baconös-borsós tészta: ínyenc fogás, amiből kétszer fogsz szedni
Ha nincs se kedved, se időd sokáig a konyhában ténykedni, de tartalmas fogásra vágysz, a baconös-borsós tészta remek választás.

baconos-borsos-teszta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kevés hozzávalóból is készíthetsz nagyszerű ebédet vagy vacsorát. A tésztával ráadásul melléfogni sem lehet. Akármennyire is elfoglalt vagy, ezt biztosan lesz időd összedobni, és utána nyugodtan, kényelmesen elfogyasztani. Ehhez még szószt sem kell főznöd, csak a bacont kicsit megpirítani, a borsót pedig párolni.  

Baconös-borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg borsó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj el vizet forralni egy nagy lábosban. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és adj hozzá kevés olajat. Így biztosan nem ragad össze. Főzd a csomagoláson találhatói ideig, arra ügyelj, hogy ne ázzon el. Akkor a legfinomabb, amikor al dante, azaz még egy kicsit kemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.

A bacont aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg. Rakd hozzá a borsót, és párold pár percig. Amikor puha, keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szereted a sajtot, tálaláskor még szórd meg vele.

Az egylábasos tészták praktikusak és finomak. A gombás-csirkés változat isteni.

Ezt is szeretjük