Baconben sült ropogós krumpli: tepsiben vagy grillen is megsütheted

A baconben sült krumpli tökéletes köret grillezett húsok mellé, de akár önmagában, mártogatóssal is kínálhatod.

Baconben sült ropogós krumpli: tepsiben vagy grillen is megsütheted
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a ropogós sült krumplit, akkor ez a baconös változat tuti nyerő. A fűszeres olívaolaj csodás ízt ad neki. Nem tocsog az olajban, a szalonnának köszönhetően pedig nem is szárad ki. Ha a krumplit kicsit áztatod, még ropogósabb lesz a végeredmény. 

Baconben sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg bacon
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, de akár rajta is hagyhatod a héját, és vágd nagyobb gerezdekre. Mosd meg, majd itasd le a szeletekről a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és tekerd be baconnel. 
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Közben forgasd át a krumpliszeleteket. Ha forró grillre teszed, oldalanként körülbelül nyolc-nyolc percig süsd. 
A baconös krumplihoz a grillen sült sertésoldalas is tökéletesen illik. 

Ezt is szeretjük