Baconben sült ropogós krumpli: tepsiben vagy grillen is megsütheted
A baconben sült krumpli tökéletes köret grillezett húsok mellé, de akár önmagában, mártogatóssal is kínálhatod.

Ha szereted a ropogós sült krumplit, akkor ez a baconös változat tuti nyerő. A fűszeres olívaolaj csodás ízt ad neki. Nem tocsog az olajban, a szalonnának köszönhetően pedig nem is szárad ki. Ha a krumplit kicsit áztatod, még ropogósabb lesz a végeredmény.
Baconben sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg bacon
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit kapargasd meg, de akár rajta is hagyhatod a héját, és vágd nagyobb gerezdekre. Mosd meg, majd itasd le a szeletekről a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és tekerd be baconnel.
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Közben forgasd át a krumpliszeleteket. Ha forró grillre teszed, oldalanként körülbelül nyolc-nyolc percig süsd.
A baconös krumplihoz a grillen sült sertésoldalas is tökéletesen illik.