Baconbe tekert csirkemáj
A baconbe tekert, ízletes csirkemájat amilyen egyszerű elkészíteni, olyan könnyű elrontani.
A baconbe tekert csirkemáj akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül finom puha, omlós, majdnem elolvad a szádban. Mindegy, hogy miben sütöd, olajban, tepsiben vagy grillen, nagyon ízletes és laktató fogást kapsz. Krumplival, de kenyérrel és savanyúsággal is kitűnő, sőt, hidegen sem fogsz benne csalódni.
Baconbe tekert csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg füstölt, szeletelt bacon
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt majoránna
- olívaolaj
- bors
Elkészítés:
A májat mosd meg, majd itasd le róla a vizet egy papírtörlővel. Ha kell, egy késsel távolítsd el a szívet, a maradék epét és a hártyás részeket. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, hogy még finomabb és puhább legyen. Utána ízesítsd borssal és majoránnával, sózni nem szükséges. Tekerd a májat a baconbe, majd rögzítsd egy fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Rakd a tekercseket egy tűzálló tálba, önts rá pár csepp olívaolajat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25 percig. Közben forgasd meg, hogy mindenhol szép piros legyen. Addig süsd, amíg a bacon nem kezd el pirulni. Arra ügyelj, hogy a máj ne legyen túl sokáig a sütőben, mert akkor kemény, rágós lesz. Érdemes tesztelni, mielőtt kiveszed. Vágj ketté egy májat. Ha belülről nem rózsaszín, akkor biztosan átsült. Ha serpenyőben, olajban készíted, oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt süsd meg közepes lángon.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció