Fehérjében gazdag babos-paradicsomos csirkemell: köretre sincs már szükség mellé

A szaftos babos, paradicsomos csirkemell tele van fehérjével, és önmagában is teljes értékű fogás.

Babos-paradicsomos csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a szaftos babos-paradicsomos csirkemelles ragut tényleg nagyon jólesik friss kenyérrel tunkolni. Köretre nincs is már szükség mellé, a sokféle zöldfűszer viszont nagyon jól megy hozzá. Kísérletezz bátran, bab helyett vagy mellé akár csicseriborsót is használhatsz.

Babos-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 nagy paradicsom
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz konzervbab
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre addig, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd jöhetnek bele a befűszerezett csirkemellkockák. Pirítsd fehéredésig, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot. Szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, forgasd jól össze, és főzd addig, amíg a paradicsom összeesik, és levet ereszt. Ekkor keverd hozzá a lecsepegtetett babot és a paradicsompürét. Fedd le, és kis lángon fedő alatt rotyogtasd fél órát, hogy az ízek összeérjenek benne. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod. Friss kenyérrel tálald.

Csülökkel és kolbásszal az igazi a Jókai-bableves: tartalmas és nagyon finom

A tartalmas leves Jókai egyik nagy kedvence volt, igaz, az akkori fogás teljesen más recept alapján készült, mint a mai, kedvelt változat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük