Gőzölgő bableves gazdagon
Ettől mindenki jóllakik
A hideg őszi időben igazán jólesik egy adag forró bableves, tele mindenféle finomsággal.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte nincs is olyan férfi, akit ne lehetne meghódítani egy nagy tányér ízletes bablevessel. Mellé valami könnyű második fogás is elég. Ha marad a levesből, a fagyasztóba is beteheted. Csipetkével még laktatóbb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg szárazbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyemgyökér
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot többször mosd meg, és még a főzés előtti napon áztasd vízbe, így gyorsabban megpuhul majd. Másnap a zöldségeket pucold meg, a répát vágd ketté hosszában. A füstölt húst kockázd fel, és tedd fel főni. Ha már félig puha, add hozzá a vöröshagymát, a babot, a répákat, és fűszerezd ízlés szerint. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Fontos, hogy mindent ellepjen. Főzd körülbelül két óráig.

Ha a hús és a bab is megpuhul, forrósítsd meg az olajat, rakd bele a lisztet, és kevergetve pirítsd meg. Ha már van egy kis színe, nyomd bele a fokhagymát. Amikor a rántás világosbarna, húzd le a lángról, szórj rá egy kis pirospaprikát, és öntsd fel hideg vízzel. Majd add a leveshez, kevergesd egy kicsit, és hagyd még pár percig főni. Tálaláskor tejfölt is kínálhatsz hozzá.

Blog.hu ajánló